6 Bin 800 Yılda Bir Görülen Kuyruklu Yıldız Antalya'ya da Uğradı
Haberler24 Temmuz 2020Antalya’da, gökyüzü bilimciler tarafından 27 Mart’ta keşfedilen ve bir süredir gökyüzündeki seyrini sürdüren C/2020 F3 Neowise kuyruklu yıldızı heyecanı yaşandı. 21’inci yüzyılda çıplak gözle görülebilen ilk kuyruklu yıldız olma özelliğine sahip Neowise’i görmek isteyenler, gözlem araçları olmadan da görsel şöleni izleyebiliyor. Yaz döneminde serin dağlık alanlarda gece doğa yürüyüşleri de yapan Patika Grubu üyeleri, 22 Temmuz gece yarısı Neowise kuyruklu yıldızını gözlemlemek için Beydağları’na çıktı. Patika Grubu kurucusu Nusret Yakışıklı, Samanyolu ve kuyruklu yıldızı gözlemlemek için yaptıkları gece doğa yürüyüşünde, Neowise’i fotoğraflama imkanı bulduklarını söyledi.
6 bin 800 Yılda Bir Görülüyor
Yaklaşık 6 bin 800 yılda bir görüldüğü belirtilen Neowise kuyruklu yıldızı, 23 Temmuz gecesi dünyaya en yakın konumdan geçiş yapacak. Hem Türkiye’den hem dünyanın birçok bölgesinden görülebilen kuyruklu yıldız, Antalya’da da gökyüzü meraklıları tarafından fotoğraflandı.
En Son Kaltolik Çağda Görülmüş
Bu kuyruklu yıldızın en son yaklaşık 7 bin yıl önce Kalkolitik Çağ’da görüldüğünü belirten Yakışıklı, Sümerlerden selam getirdiğini düşündüm. Ne kehanetler uydurulmuştur kim bilir o zamanlar. Ama okuduğum bilimsel bir makaleden, suyun ve oksijenin Dünya’ya kuyruklu yıldızlar tarafından getirildiğiydi. Eğer mavi gezegenimizi insanoğlu yok etmeyi başaramazsa, 7 bin yıl sonra bizim selamımızı iletecek ve belki de biri alacak selamımızı. Tıpkı Sümerler zamanında yaşayan bir çobanın selamını dün gece benim aldığım gibi" dedi.
Kaynak: DHA