'Kapı Tokmakları' Sergisi Açılıyor

Haberler15 Aralık 2015
1.8B OKUNMA
Paylaş

Ressam Mine Gençtürk'ün eski kapı ve tokmaklarını tuvallerine aktardığı 'Kapı Tokmakları' adlı sergi 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde açılacak.

Ressam Mine Gençtürk, Anadolu'nun mimari özelliklerini taşıyan eski binaların ahşap- demir kapılarının tokmaklarını tuvallerine yansıttı. Gençtürk'ün yağlıboya çalışmasıyla resmettiği kapı tokmakları, Antalyalı sanatseverleri geçmiş yıllara götürecek, Anadolu şehirlerine yolculuk yaptıracak.

Ankara'da doğan ressam Mine Gençtürk, Zübeyde Hanım Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu, ilk kişisel sergisini 1975 yılında bu okulda açtı. Ardından sanat çalışmalarını aralıksız sürdüren sanatçı, yurt içi ve yurt dışında kişisel sergiler açtı, çok sayıda grup ve karma sergiye katıldı. 2003 yılından itibaren kapı ve kapı tokmakları konularına yoğunlaşan Gençtürk, resim çalışmalarında empresyonist bir anlatım diline sahip.


Resim çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdüren Mine Gençtürk, "Eski ahşap ve demir kapılar, hem dış dünyaya açılan bir perde hem de arkasına saklandığımız, bizi koruyan bir kalkan gibidir" dedi. 35 eserin yer aldığı sergi 18 Aralık'ta '2000 Plaza Sanat Galerisi'nde açılacak ve 15 Ocak Cuma akşamına kadar gezilebilecek.


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!