'Lykia' Kitabına Yoğun İlgi

Haberler06 Temmuz 2015

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, son kitabı 'Lykia'yı, Suna- İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'nde düzenlenen imza gününde tanıttı.
Likya bölgesindeki ticari ve kültürel yaşam, yerleşim yerleri, mezarlar, kabartma ve yazıt hakkında ayrıntılı bilgiler veren 549 sayfalık kitap, yazarı Prof. Dr. Nevzat Çevik tarafından tanıtıldı. Kitabı sayfa sayfa anlatan Prof. Dr. Çevik'i, öğrencileri ve Likya tarihini yakından takip eden tarih meraklıları dikkatle dinledi. Kitabın içeriğini anlatırken, çalışmaları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Çevik, Akaassos, Karataş, Khoma, Podalia, Müğren, Podalia, Tymbriada, İslamlar, Kızılca, Neisa, Komba, Antiphellos, Megiste, Kosara, Mnera, Lyrnas, Typallia ve Onabara gibi bölgeleri ayrı ayrı başlıklarda topladığını söyledi.

Dönemin zenginleri hakkında gerek mezarlardan gerekse yazıtlardan elde edilen bilgiler sayesinde fikir sahibi olduklarını kaydeden Prof. Dr. Çevik, halkın yaşantısı hakkında bilgi edinmek için mezarları incelediklerini vurguladı. Prof. Dr. Çevik, "Birçok yazıt, kabartma ve mezarın üzerindeki sembollerin yardımıyla pek çok ayrıntıya ulaşıyoruz. Kitap, Likya'ya farklı bir açıdan bakmanıza yardımcı olacak" dedi.



Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!