'Mumlu Batik' Sergisi Açıldı

Haberler19 Şubat 2016
1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nde kumaş üzerine 'mumlu batik' çalışması yapan kursiyerlerin çalışmaları 'Yansımalar' adıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışını Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'un eşi Aylin Arısoy, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlkay Günal, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Yüzgeç yaptı. Katılımcılar 'Kaleiçi' ve 'Yörük' temalı dekoratif eserleri hayranlıkla inceledi, eser sahiplerinden bilgi aldı.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlkay Günal, kumaş üzerine mumlu batik çalışmasının tarihçesini anlattı. Günal, 'batik'in tekstil boyama sanatlarından biri olduğunu belirterek, kumaş ya da bez üzerine bir tür resim yapma tekniği olduğuna vurgu yaptı. Günal, batik sanatının geçmişinin M.Ö. ikinci yüzyıla kadar uzandığını, Türkler tarafından da Orta Asya'da M.S. 700-750 yılları arasında kullanılmaya başlandığını ifade etti. Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yaşatılmaya çalışılan 'mumlu batik' tekniğinin en iyi örneklerinin yer aldığı sergi, 29 Şubat akşamına kadar gezilebilecek.

 



1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!