52. Uluslararası Antalya Film Festivali Başlıyor

Haberler25 Kasım 2015
1.2B OKUNMA
Paylaş

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemanın usta isimlerine ev sahipliği yapıyor. 1980 ve 90’ların en önemli yıldızlarından Kathleen Turner, Antalya’ya geliyor. Beyazperdedeki ustalığını tiyatro sahnesine de taşıyan sanatçı, yıllardır oynadığı birbirinden farklı rollerle Hollywood ikonu olmayı sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Jürisi’ni oluşturan isimler açıklandı. Yazar, yönetmen ve yapımcı ÖMER VARGI’nın başkanlık edeceği jüride; “Yol” ile tırmandığı doruktan hiç inmeyen ŞERİF SEZER, Kusturica filmleriyle tanıdığımız görüntü yönetmeni MİRSAD HEROVIC, Altın Portakallı sanat yönetmeni NAZ ERAYDA, son dönemin dikkat çekici senaristlerinden TARIK TUFAN ve yetenekli genç oyuncu ŞEBNEM BOZOKLU ile Los Angeles Kent Müzesi Film küratörü, ünlü Amerikalı eleştirmen ELVIS MITCHELL yer alıyor.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Bölümü’nde yer alacak 12 film belli oldu. Altın Portakal için yarışacak filmler arasında farklı coğrafyalar ve etkileyici öykülere sahip filmler dikkat çekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde geri sayım resmen başladı. Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yer alan 12 film belli oldu. Sinemamızın usta isimlerinin yanı sıra ilk filmine imza atan genç sinemacıların da yer aldığı Ulusal Yarışma’da 12 film; toplamda 14 kategoride sahiplerini bulacak Altın Portakal ödülleri için yarışacak. 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri:


ARAMA MOTURU (Yön: Atalay Taşdiken) Dünya Prömiyeri

ARTIK HAYALLERİM VAR (Yön: Nefin Dinç)Belgesel

ÇIRAK (Yön: Emre Konuk) İlk Film, Dünya Prömiyeri


KALANDAR SOĞUĞU (Yön: Mustafa Kara) Türkiye Prömiyeri

KÜMES (Yön: Ufuk Bayraktar) İlk Film

MİSAFİR (Yön: Mehmet Eryılmaz)


MUNA (Yön: Serdar Gözelekli) PİA (Yön: Erdal Rahmi Hanay) Dünya Prömiyeri

RÜZGARIN HATIRALARI (Yön: Özcan Alper) Türkiye Prömiyeri

SAKLI (Yön: Selim Evci) SARMAŞIK (Yön: Tolga Karaçelik)


TAKIM: MAHALLE AŞKINA (Yön: Emre Şahin)

200’e yakın başvuru arasından seçilen filmlerden oluşan Kısa Film Seçkisi’nde, Türkiye coğrafyasının dört bir yanından, birbirinden farklı öyküleri, özgün bir sinema dili ve benzersiz bir anlatımla sunan 10 kısa film yer alacak. Bu yıl Uluslararası Yarışma filmleri öncesinde 800 kişilik Aspendos salonunda, ulusal ve uluslararası film profesyonelleri ile sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecek gösterimlerde seyirciyle buluşacak olan filmlerden biri, halkın oylarıyla belirlenecek Kısa Film İzleyici Ödülü’nün de sahibi olacak. Kısa Film Seçkisi’nde yer alan filmler:

AZAD // Yakup Tekintangaç


BALIK HAVUZU // Ezgi Kaplan

DAĞINIK YATAK // Eytan Peker HURŞİT // Selcen Yılmazoğlu

HUZUREVİ // Ahmet Toklu ORMAN // Onur Saylak & Doğu Akal


TİK-TAK // Zeynep Kocak

UÇURTMA // Serdal Altun

UZUN BİR GÜN // Cenk Ertürk


ZİLAN // Mehmet Mahsum Akyel

Festivalin gerek bu yılki yarışmalı bölümlerine başvuran, gerekse de gösterim talebinde bulunan kısa, uzun ve orta metrajlı belgeseller arasından seçilen, birbirinden farklı temalarda yetkin örneklerden oluşan Belgesel Film Seçkisi’nde ise 12 film yer alıyor. Belgeseller, geniş kapsamlı bir seyirci kitlesinin izlenmesi amaçlanarak, her yıl olduğu gibi yönetmenlerinin katılımıyla Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak. Seçkide yer alan eserlerden biri, halkın oylarıyla belirlenecek Belgesel Film İzleyici Ödülü’nün de sahibi olacak. Belgesel Film Seçkisi’nde yer alan filmler:

AH YALAN DÜNYA // Atalay Taşdiken & Hacı Mehmet Duranoğlu


ANADOLU MASALLARI // Emin Fırat Övür

TAŞI TOPRAĞI BOZUK PARA OLAN ŞEHİR // Orçin Uzun

ÇİROK // Muhammet Beyazdağ


GODESBANA // Nursena Şimşek

İMECE EVİ // Yahya Ercan

KAYIP ZAMANLAR // Faysal Soysal


MOTEL HASANKEYF // Valeria Mazzucchi

SIRADIŞI İNSANLAR // Orhan Tekeoğlu

SULAK // Alkım Ün


TİMUR HAKKINDA // Özgü Özbudak

ZERK // İnan Erbil


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!