Antalya'da 2 Müze Açılıyor

Haberler21 Ağustos 2015
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya, iki ayrı müzeye kavuşuyor. Cumhuriyet Meydanı'nda restorasyonu devam eden Mevlevihane Müzesi ve Kaleiçi'nde yapımı süren Etnografya Müzesi'nin açılışı için son günler sayılıyor.

Antalya Valiliği'nin finansal desteğiyle restorasyon çalışmaları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Mevlevihane Müzesi, kasım ayında hizmete açılacak. Müze çalışmaları hakkında bilgi veren Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, müzenin açılışının 2015 yılı sonuna yetiştirileceğini kaydetti.

Çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirten Acar, "Kasım ayı gibi restorasyonu tamamlamayı planlıyoruz. Hemen ardından da açılış için çalışmalarımız başlayacak. 2015 yılı bitmeden, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan 760 yıllık geçmişe sahip Mevlevihane Müzesi'ni açacağız" dedi.


Tarih dokusu ve kültürel zenginliğiyle turist çeken Antalya'ya Mevlevihane Müzesi ve Etnografya Müzesi'nin zenginlik katacağını vurgulayan Acar,

Kaleiçi Mermerli Parkı yakınında, turistlerin yoğun olarak gezdiği bölgede bulunan tarihi 2 konağın ise Etnografya Müzesi'ne dönüştürüldüğünü anlatan Acar, tarihi konaklardaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, etnografik eserlerin yeni yerlerine taşınacağını söyledi.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!