Antalya Türkülerle Isındı

Haberler04 Şubat 2016
1.3B OKUNMA
Paylaş

ANTALYA Spor Dostları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren 'Bir Saz, Bir Söz, Bir Nefes Türk Halk Müziği Korosu', yılın ilk konserini Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda verdi.


Şef Nazım Beyaz'ın yönetimindeki koro ve solistlere saz heyetinde Engin Alaca, Cesim Demir, İsmet Doyduk, Eşref Duru, Bülent Çiftçi, Mustafa Yiğit, Muzaffer Yıldız, Sebahattin Öztürk, Kadir Kocabıçak, Feriha İsmet Uyan, Ali Gümüş, İzzet Akpınar, Hüseyin Akçay, Şengül Benzer eşlik etti. 13'ü kadın 23 üyeden oluşan koro, 'Ankara Zeybeği' ile başladı, 'Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara' adlı türkü ile devam etti. Koro ve solistler, 'Kızım Sana Potin Alayım mı', "Budarım Bağlar Budarım', 'Avluya Bir Kuş Kondu', 'Yazın Yağar Kar Başıma', 'Kara Kaşlar Kara Gözler Sende Var', 'Değme Felek Değme', 'Taşa Çaldım Ayva İle Narımı', 'Evlerinin Önü Bulgur Kazanı' adlı türkülerle salonu ısıttı. Konserin son türküleri ise 'Kara Tiren', 'Asmalıdır Evimiz', 'Entarisi Mavi', Hadi, Hadi Oradan Yalancı' türkülerini seslendirdi.

İzleyiciler, türkü dolu neşeli dakikalar yaşatan koroyu alkış yağmuruna tuttu. Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da koro üyeleri adına koro şefi Nazım Beyaz'a çiçek vererek teşekkür etti. Antalya Spor Dostları Derneği Başkanı E. Bülent Uğur, spor ve müziğin evrensel kavramlar olduğunu belirtip, "Toplumumuzu spor ve müzik sevgisi ile bütünleştirme çabasındayız" dedi.

 



1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!