Deepo Outlet Center’da Coşkulu Festival

Haberler30 Kasım 2015

Deepo Alışveriş merkezinde organize edilen 6. Türk,  Rus ve Ukrayna Kültürleri Dostluk Festivali ikinci gününde renkli görüntülere sahne oldu. Türkçe marşlar eşliğinde Rus minikler dans ettiler,  Türkçe’yi yeni öğrenen Ruslar,  Türkçe tekerleme söylediler.

Antalya’da yaşayan Rus ve Ukraynalıların yoğun ilgisiyle başlayan festival, coşkuyla devam etti. Sahnede modern dans gösterileri yapan Türk ve Rus minikler birlikte doyasıya eğlendiler. Festivalin ikinci gününde Master Dans okulunun öğrencileri izleyenlerden büyük beğeni topladı. Manavgat’tan gelen Rus Derneği’nin minik üyeleri Türkçe marşlar ve şarkılarla dans ederek izleyen Türk misafirleri şaşırttı. Danslarının ardından sihirbazın gösterileri ile keyifli zaman geçirdiler.

 


Ruslar tekerleme söyledi, Türkler hayret etti

Dostluk şenliğinin bu yıl ki konusu eğitim ve Türk dili ile ilgiliydi. Sahnede ‘Türkçe ve Rusça Öğreniyorum’ yarışması düzenlendi.

‘Türkçe ve Rusça Öğreniyorum’ yarışmasını izleyen Türk ziyaretçiler Rusların Türkçe konuşma becerilerini değerlendirdiler. Türkçe dersinin başlarında zorlanan Ruslar kısa sürede Türkçe konuşarak bir yabancı ile tanışmayı ve alfabeyi sahnede öğrendiler.  Tekerleme söyleme yarışmasında en çok alkışı ‘ Bu köşe yaz köşesi şu köşe kış köşesi ortada su şişesi’ tekerlemesini hatasız söyleyen Yuliya Özfırat aldı. Yarışma birincisine Tömer Antalya Şubesi 1 aylık Türkçe kursu hediye etti. Yuliya Özfırat’ın tek seferde tekerlemeyi söylemesi Türk izleycileri hayrete düşürdü.


6.sı organize edilen festival Deepo  Outlet Center’da Rus, Türk ve Ukraynalıları ağırlamaya devam ediyor.



Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!