Doğa, Tuvalde Can Buldu

Haberler04 Eylül 2015
1.4B OKUNMA
Paylaş

Seramik sanatçısı Gülden Toker ile mezun olduğu fakülteden arkadaşı ressam Şenay Alban, Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Doğadan Dokunuşlar' adıyla karma sergi açtı.

Sanatçılar Gülden Toker-Şenay Alban ikilisinin el emeği, göz nuru eserleri, 'Doğadan Dokunuşlar' sergisinde birleştirildi. Serginin açılış kurdelesi, Kent Konseyi Kültür-sanat Komisyonu Başkanı Ressam Salih Yön, sergi sahipleri Toker- Alban tarafından kesildi. Doğanın seramik (çamur şekillendirme) ve resim sanatına taşındığı sergideki eserler büyük ilgi gördü. Başkan Yön, açılış konuşmasında günümüzde sanatın önemine değimdi.

Hayatın su gibi akıp gittiğini belirten Gülden Toker ise "Doğanın biz insanlara verdiklerine ise hiç bakmıyoruz. Ama sanatçılar olarak bizler bunu hep hissedip, görüyoruz. İnsanlar da doğanın bir parçasıdır. İnsanın doğaya, doğanın da insana ihtiyacı var. İnsanlarımıza küçük yaşlarda doğayı sanatla sevdirmeyi öğretmeliyiz, doğa ile kardeş ve barışık olmalıyız" dedi.


Ressam Şenay Alban da, doğanın yorumunu, haykırışını, doğadan kopan insanın nasıl bir çıkmazda olduğunu anlatmanın tek yolunun sanattan geçtiğine vurgu yaptı. Alban, "Doğa, sonsuz cömertliğiyle insanları bekliyor. Yeter ki karşılığını iyi yönde verelim" dedi. Alban, eserlerini doğadan esinlenilerek üretildiğini söyledi.

Sergi, 14 Eylül Pazartesi akşamına kadar açık kalacak.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!