Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Sergi

Haberler29 Şubat 2016
1.1B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlendiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sergisi, bu yıl 'Empati' temasıyla açılacak.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, fakülte kurulduğu günden bugüne, yüzlerce önemli sanat etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını, etkinlikler organize ettiklerini söyledi. Bu alanda hatırı sayılır sayıda, ulusal ve uluslararası üne sahip sanatçıyı aynı çatı altında topladıklarını ifade eden Prof. Sarı, bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sergi düzenleyeceklerini söyledi. Yüze yakın sanatçı ve sanat eserini ağırlayacak olmanın heyecanı içinde olduklarını kaydeden Prof. Sarı, "Fakültemiz, tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu yıl yine belirli bir temayı kendine rehber edinmiş ve düzenleme kurulu çalışma planını bu doğrultuda şekillendirmiştir. Tüm dünyada evrensel bir değer olarak kabul edilen kadın olgusunu, farklı sanat alanlarında kalıcı değere dönüştürecek sanatçılarımızın eserleriyle iştirak edecekleri sergimizin bu seneki konusu, 'Empati' olarak belirlenmiştir" dedi.

8 Mart Kadınlar Günü kapsamında; etkinliğin bu yılki alt temasının ise 'engelli veya engelli annesi olmak' şeklinde belirlendiğine dikkati çeken Prof. Sadettin Sarı, sergiye herkesi davet ettiklerini söyledi. 8 Mart 2016 Salı günü, saat 14.00'de Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda açılışı gerçekleşecek 'Empati' temalı Uluslararası Karma Sergi, 18 Mart 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.


 


1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!