Dünyanın En Büyük Canlı Bitki Heykel Sergisi EXPO 2016'da

Haberler29 Şubat 2016
1.9B OKUNMA
Paylaş

Türkiye'nin ilk canlı biki hekel sergi alanı 23 Nisan'da Antalya'da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Sergi Alanı'nda hayat buluyor. Kanadalı Mosaicultures İnternationales De Montreal'in danışmanlığında yürütülen proje kapsamında Kanada'da yapımı tamamlanarak EXPO 2016 Alanı'na getirilen bitki heykellerin bitkilendirme çalışmaları sürüyor.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bitki heykeller için Kanada'dan gelen uzmanlar ile Türk bahçıvanlardan oluşan ekip çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Çocuk Adası'nın çevresinde 10 adaya yerleştirilen 108 bitki heykel, EXPO 2016'nın biyoçeşitlilik ve tarih alt temalarına uygun figürlerden oluşuyor.

700 BİN ADET BİTKİ KULLANILACAK


Bitki heykellerde kullanılacak bitkilerin tamamı Antalya'da üretildi. Alanda yer alacak ve 4,5 m yüksekliğinde olacak prenses figürü üzerine 250 bin bitki yerleştirilecek. Bitki heykellerin tamamında ise yaklaşık 700 bin adet bitki kullanılacak. Bitkiler figürlerin üzerine uzmanlar tarafından tek tek yerleştiriliyor.

İlk buğdayın yetiştiği Mezopotamya'dan uygarlığın doğuşunun tasvir edildiği bitki heykel sergisinde; İpekböceği ve İpek Yolu efsanesi, Asya'da tarım ve evcilleştirme, Asya'da pirinç ve bambu ekimi, Afrika'da hayvan koruyucu kabile Maasai, umudu sergileyen Ağaç diken adam gibi temalar işleniyor.


1.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!