Evden Kaçış Oyunu Nedir?

Haberler23 Kasım 2015
Evden Kaçış Oyunu, ilk olarak bilgisayar üzerinde oynanan flash oyunlar arasında, odadan kaçış oyunu olarak yerini almıştır. Bilinen en eski örneği Eiji Yokoyama tarafından yazılan, Planet Memphius isimli, Japonya'da 1983 yılında yayınlanan oyundur. Japonya'da Toshimitsu Takagi tarafından yayınlanan Crimson Room isimli oyundan sonra ise popülerleşmiştir. Gerçek zamanlı olarak hayata geçişi 2006 yılında Hong Kong'da olmuştur.
Temel olarak, bulmacaları ve şifreleri çözerek kilitli odaları açmaya ve çeşitli objelerdeki ipuçlarını birleştirmeye dayalı bu oyunlar, değişik konsept ve hikayelerle desteklenmiştir.

  • Nasıl Oynanır?

2-5 kişilik arkadaş grubunuzla bir eve girdiniz, kapı arkanızdan kapandı ve bir saatlik süreniz başladı. Duvardaki bir fotoğrafın köşesine gizlenmiş sayılar ya da bir nesneyle ilgili bulmacayı çözdüğünüzde elde ettikleriniz kilitleri çabuk açmanızı sağlayabilir. Bu yüzden oyun boyunca gözünüzü dört açmalı, evin her köşesine dikkatle bakmalı ve en önemlisi birlikte olduğunuz arkadaşlarınızla tam bir takım çalışması örneği sergilemelisiniz. Üstelik yardımcılarınız da var; oyun sahipleri sizleri kamera ve mikrofon düzenekleriyle izleyip dinleyerek tıkandığınız yerlerde yönlendiriyor. Arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli bir etkinlik planlamak, kaliteli vakit geçirmek istiyorsunuz. Aklınızdaki kafe-bar, bowling vb. etkinliklerin tümü hep yaptığınız şeyler, farklı ne olabilir? İşte cevap burada! Birlikte güzel vakit geçirmek için evden kaçış oyununu deneyimliyorsunuz; bu oyunu sadece 1 defa oynayabilirsiniz.

  • Nerede Oynanır?

Peki evden kaçış oyunu oynamaya karar versek, nerede oynarız?
Antalya'da zekanıza güveniyorsanız ve eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız Escape House Games isimli oyun tam size göre. Bu oyunda dünyayı saran hastalığın aşısını çalan bir asistanın evine giriyorsunuz. O, eve gelip sizi yakalamadan tam 1 saatiniz var ve aşıyı bulup evden kaçarak insanlığı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Bulmacalar çok özgün ve gerçekten zekice hazırlanmış. Çok dikkatli bir şekilde konsantre olup ekibinizle çözmeye ve kaçmaya çalışıyorsunuz. Bir saat eğlenceli vakit geçirmek ve farklı bir aktivitede bulunmak isterseniz Escape House Games'i kesinlikle denemelisiniz. Ne dersiniz, kaçabilecek misiniz?

Detaylı bilgi burada:
www.escapehousegames.com
0553 0243 888


 


Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!