Geçmişten Geleneğe, Gelenekten Geleceğe

Haberler05 Kasım 2015
1.3B OKUNMA
Paylaş

Seramik sanatının ünlü ustalarından Ahmet Taşhomcu ile ebru sanatının Antalya'da yaygınlaşması için yoğun çaba gösteren, üniversitede ve atölyesinde öğrenci yetiştiren ebru hocası Mukadder Kavas, muhteşem eserlerini 'Geçmişten Geleneğe, Gelenekten Geleceğe' ismi verilen ortak sergide buluşturdu.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Kent Konseyi Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı ressam Salih Yön, seramik sanatçısı Ahmet Taşhomcu, ebru sanatçısı Mukadder Kavas birlikte kesti. 

Çamuru şekillendirip dekoratif süs eşyaları, çanak- çömlek üreten Ahmet Taşhomcu, 40 yıldan beri çamur sanatıyla uğraşıyor. Taşhomcu, eserlerini farklı teknikler uygulayarak üretirken, Japonların ilkel yöntemlerle çanak-çömlek ürettikleri 'raku' tekniğini de denedi. Taşhomcu, "Seramik, toprağın suyla buluşması sanatı" dedi.


Ebru sanatçısı Mukadder Kavas ise 25 yıldan beri su ile boyayı buluşturup, su yüzeyinde oluşturulan desenleri kâğıt ve kumaş, çamurdan üretilmiş çanak- çömlek, deniz ürünleri, ceylan derisi, cam hariç daha birçok farklı objelerin üzerine yansıtıyor. Kavas'ın 25 yıllık birikimlerinden oluşan ebru çalışması sanatseverlerin beğenisini toplarken, ev ve işyerleri de ebru sanatıyla süsleniyor.


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!