Geleneksel Altın Portakal/'lar Sahiplerini Buldu

Haberler08 Aralık 2015
1.1B OKUNMA
Paylaş

Geleneksel Altın Portakal’lar AKM Aspendos Salonu’ndaki törenle sahiplerini buldu. Gecede En İyi İlk Film “Çırak” olurken “Takım: Mahalle Aşkına” da 3 dalda ödül kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Geleneksel Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu. AKM Aspendos Salonu’nda sevilen oyuncu Ebru Cündübeyoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen ödül törenine “Takım: Mahalle Aşkına” filmi damgasını vurdu.

Gecede konukları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Festival Direktörü Elif Dağdeviren ve Antalya Film Forum (AFF) Direktörü Zeynep Özbatur Atakan selamladı.


Menderes Türel, bu yıldan itibaren ödüllerin iki ayrı törenle verilmesinin sebebini şu sözlerle açıkladı:

“Bu yıl festivalimizde, ikisi özel olmak üzere, toplam 34 ödül verilecek. Bütün ödüllerin tek bir törende verilmesi, takdir edersiniz ki, bir sıkışıklığa yol açacak. Bunu engellemek, her kategorideki ödülü, hak ettiği özenle sunabilmek ve ödül sahibine de sahnede ihtiyacı olan teşekkür süresini verebilmek için ödülleri, dünyada da benzer örneklerinde olduğu gibi, iki ayrı ödül töreniyle takdim edeceğiz”

Festival direktörü Elif Dağdeviren, Menderes Türel başta olmak üzere festivalin tüm ekiplerine ve festivale coşkularını yansıtan Antalya seyircisine teşekkür ederken AFF Direktörü Zeynep Özbatur Atakan da “İnanılmaz kaliteli projeler vardı. Bize projelerini emanet edenlere teşekkür ediyoruz. AFF’de herkes bir şey kazandı; eğitim, ustalık sınıfları... En azından İstanbul’da görüşemeyen bir sürü insan birbiriyle burada görüştü, bu çok önemliydi” diye konuştu.


Sona eren AFF kapsamında verilen ödülleri, sektörün uluslararası arenadaki güçlü temsilcileri verdi: Villa Kult Berlin Artistik Destek Ödülü’nü, “Yurt” projesiyle yönetmen Nehir Tuna’ya, Villa Kult Ceo’su Renate Roginas sunarken Belgesel Pitching Ödülü’nü kazanan Cem Doruk ve Ayşe Toprak ile Tuğçe Taçkın ve Efe Öztezdoğan, ödüllerini Eurimages Genel Direktör Yardımcısı Isabelle Castro ve Hülya Uğur Tanrıöver’in elinden aldı. Kurmaca Pitching Platform’un 30’ar bin TL’lik destek ödülü ise Tolga Karaçelik ve Bilge Elif Özköse’ye, Avrupa Görsel ve İşitsel Kadın Ağı Temsilcisi Alessia Sonaglioni ve yönetmen Biket İlhan tarafından verildi.

DigiFlame Renklendirme ve Görsel Efekt ödülü’nü, DigiFlame kurucu ortağı Oğuz Öztürk, “İyilik” filmiyle yönetmen Özgür Sevimli’ye verirken Work in Progress’in kazananı Soner Caner, Burak Ozan ve Barış Kaya, ödülü, AFF Direktörü ve EWA (Avrupa Kadın Görsel İşitsel Ağı) Başkan Yardımcısı Zeynep Atakan’dan aldı.

Yönetmen Ömer Vargı başkanlığındaki Ulusal Jüri tarafından “Muna”daki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçilen Kaan Çakır, “20 yıldır bu kadını bekliyordum, çok mutlu oldum” diye konuştu.


“Çırak” filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Çiğdem Selışık ise “Türkiye’ye dönüşüme bir ‘hoşgeldiniz’ anlamı taşıyor bu ödül aynı zamanda. Oyunculuğu bıraktığımı iddia ettiğim bir sırada beni ikna eden yönetmenim Emre Konuk’a teşekkür ederim” dedi.

“Çırak” aynı zamanda “En İyi İlk Film” ödülünü de kazandı. Filmin yönetmeni Emre Konuk’un ödül konuşması duygusaldı:

“Kültür Bakanlığı ve TRT’ye teşekkürler. İki gün önce eşim, baba olacağımı söyledi. Bu ödülü çocuğum için alıyorum”


Ulusal ve uluslararası yarışmanın En İyi Film, Yönetmen, Senaryo, Müzik, Kadın Oyuncu ve Erkek Oyuncu ödülleri yarın (6 Aralık) A Haber TV’den naklen yayınlanacak. Kapanış töreninde sahiplerini bulacak.

Törende usta oyuncu ve aktrist kimliğiyle tanınan Vanessa Redgrave’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü sunulacak. Redgrave geceye oyuncu eşi Franco Nero ile katılacak.

ANTALYA FİLM FORUM (AFF) ÖDÜLLERİ:


• DigiFlame Renklendirme ve Görsel Efekt ödülü – İyilik (Yapımcı: Sevil Demirci yön: Özgür Sevimli)

• AFF Villa Kult Berlin Artistik Destek Ödülü – Yurt (Yapımcı: Evrim Sanal Yön: Nehir Tuna)

• Belgesel Pitching Jüri Özel Ödülü-Antoine Köpe’nin Anıları (Yapımcı: Elsa Ginoux Yön: Nefin Dinç)


• Belgesel Pitching Ödülü- Mr Gay Suriye (Yapımcı: Cem Doruk Yön: Ayşe Toprak), Olimpiyat (Yapımcı: Tuğçe Taçkın Yön: Efe Öztezdoğan)

• Kurmaca Pitching Ödülü Jüri Özel Ödülü- Siyah Atların Ölümü (Yapımcı: Gülistan Acet Yön: Ferit Karahan)

• Kurmaca Pitching Ödülü: Kelebekler (Yapımcı-Yönetmen: Tolga Karaçelik), Yatılı Okul (Yapımcı: Bilge Elif Özköse Yön: Rezan Yeşilbaş)


• Work in Progress Ödülü- Rauf (Yapımcı: Soner Caner, Burak Ozan Yön: Barış Kaya, Soner Caner)

ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİ:

• Kısa Film Seçkisi İzleyici Ödülü- Zilan


• Belgesel Seçkisi İzleyici Ödülü- Zerk

• Behlül Dal Jüri Özel Ödülü- Yağız Can Konyalı (Takım: Mahalle Aşkına)

• Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü- Kalandar Soğuğu (Yön: Mustafa Kara)


• En İyi Sanat Yönetmeni- Uykura Bayyurt (Takım: Mahalle Aşkına)

• En İyi Kurgu- Emre Şahin (Takım: Mahalle Aşkına)

• En İyi Görüntü Yönetmeni- Andreas Sinanos (Rüzgarın Hatıraları)


• En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu- Kaan Çakır (Muna)

• En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu- Çiğdem Selışık (Çırak)

• Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü- Saklı (Yön: Selim Evci)


• En İyi İlk Film- Çırak (Yön: Emre Konuk)


1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!