Genç Üniversitelinin Adı Kütüphaneye Verilecek

Haberler03 Aralık 2015
1.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya’da Ağustos ayının başında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Hüseyin Mürşil için arkadaşları örnek olacak faydalı bir çalışma başlattı.

10 Ağustos günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Hüseyin Mürşil’in adını sonsuza kadar yaşatmak isteyen arkadaşları gencin liseyi okuduğu Çanakkale Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ile iletişime geçip burada “Hüseyin Mürşil Kütüphanesi’ni” kurmak amacıyla harekete geçti. Okul yönetimi ile yaptıkları ön görüşmeden olumlu yanıt alan gençler çalışmalarını hızlandırdı. Sosyal medyadan  Hüseyin Mürşil Kütüphanesi grubu altında arkadaşlarını tanıyan herkesin katıldığı bir grup oluşturan gençler daha sonra bu çalışmayı tüm Türkiye ile paylaşma kararı aldı.


Çalışmaları yürüten ekip adına konuşan Hande Kanyılmaz “ Hüseyinimizi kaybettiğimizde çok üzüldük, çok ağladık. Bu kadar genç yaşta bir arkadaşımızı kaybetmemizin şokunu atlattığımızda aklımıza Hüseyin Mürşil Kütüphanesi fikri geldi. Hüseyin kitap okumayı çok severdi, bizi de hep bir şeyler okumak için teşvik ederdi. Biz de kendisinin adını sonsuza kadar yaşatmak için bu fikri hayata geçirmeye karar verdik. Okul yönetiminden, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve gerekli tüm kurumlardan resmi izinlerimizi aldık ve okul yönetimi ile oturup kütüphanemiz için bir ihtiyaç listesi belirledik. Hüseyin Mürşil’i tanıyan ya da tanımayan herkesten bu anlamlı çalışmaya destek rica ediyoruz. İletişim numaralarımıza ve kütüphanenin ihtiyaç listesine www.huseyinmursilkutuphanesi.com ’dan ulaşılabilir. Şimdiden destek olan herkese teşekkür ederiz, umarız bu çalışmayı Hüseyin Mürşil adına yakışır şekilde tamamlayacağız.”dedi.

 



1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!