MENA ülkeleri zirvesi Antalya'da yapılacak

Haberler03 Şubat 2016
1.3B OKUNMA
Paylaş

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - TÜRKİYE'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkeleri ile dostluğunun geliştirilmesi, ticari ve turistik ilişkilerinin daha hızlı bir ivmeyle artması amacıyla turizm ve ticaret işbirliği için Antalya'da zirve düzenlenecek.

Zirveyle ilgili Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Rixos Premium Belek Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Koordinatörü Osman Erol Saraydere, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Türk Hava Yolları (THY) Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna katıldı.

'EKONOMİK İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI İÇİN ÖNEMLİ'

1'inci Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi ile ilgili bilgi veren BAKA Koordinatörü Osman Erol Saraydere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesinin sadece turizme değil aynı zamanda dünya petrol rezervinin yüzde 70'ini ve doğalgaz rezervinin yüzde 46'sını elinde bulunduran bölgeyle muhtemel ekonomik işbirliği fırsatları için de önemli olduğunu vurguladı. Zirvenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA) desteği, THY sponsorluğu, BAKA ve Serik Belediyesi ana organizasyonunda Belek'te 4- 9 Şubat tarihleri arasında yapılacağını aktaran Koordinatör Saraydere, "Zirveye MENA bölgesinin 30 farklı kentinden 250 seyahat acentesi, 20 büyükelçi, diplomat ve bürokrat ile 70 gazeteci ve basın mensubu katılım sağlayacaktır" dedi.

Fotoğraf:A7 Haber



1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!