Muratpaşa Belediyesi 7 Renk Kültür Festivali

Haberler23 Temmuz 2013
2.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 7 Renk Kültür Festivali, 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, kilisi, müftülük ve Alevi kültür temsilcileri için iftar verilecek. 

Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk 7 Renk Kültür Festivali düzenlenecek. Konserler, halk oyunları, dans gösterileri, yöresel lezzetler ile satış ve tanıtım standlarının yer alacağı festival 16 gün sürecek. Festivale, 46 hemşeri derneği, 18 Sivil Toplum Kuruluşu ve 6 engelli derneği olmak üzere toplam 70 kuruluş katılacak. 

Festival hakkında bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 7 ayrı bölgenin kültürlerinin buluştuğu festival olması denile isminin 7 Renk olduğunu ifade etti. Festivalin amacının 81 il temsilcilerinin ortak kültürlerini bir araya getirmek olduğunu belirten Evcilmen, "Kültür zenginliklerimizi, musikilerimizi, folklorumuzu, yöresel tatlarımızı bu festivalde buluşturabilirsek sanıyorum çok başarılı bir festivali gerçekleştirmiş oluruz. Ortak yanımız Antalya. Sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği öne çıkaran bir festival olmasını arzu ettik. Bizim inançlarımız, dinlerimiz, kültürlerimiz farklı olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir." dedi. Festivalin 16 gün süreceğini belirten Evcilmen, festivali gelenekselleştirmeye çalışacaklarını kaydetti. 

Süleyman Evçilmen, festivalin açılışında dernek başkanları tarafından oluşturulan koronun konser verileceğini kaydetti. Evcilmen, "Çok güzel bir koro olacak. Ulusal televizyonlardan bunlara talip çıkacak." dedi. Başkan Süleyman Evcilmen, festival kapsamında Kadir Gecesi'nde hoşgörü iftarı verileceğini ifade etti. İftara, papaz, müftülük görevlisi ve Alevi kültür temsilcilerinin katılacağını belirten Evcilmen, bütün dini temsilcileri bir arada buluşturacaklarını söyledi.



2.1B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!