Pembe Vosvos Kepez'de!

Haberler22 Şubat 2016
1.6B OKUNMA
Paylaş


Kepez Belediyesi, ülke belleğinde iz bırakan otomobilleri, 'nostaljik araç koleksiyonu' çalışmasıyla Antalyalılarla buluşturmaya devam ediyor.
Anadol, Murat 124, FIAT 131 ve Devrim gibi otomobillerin bulunduğu koleksiyonda, 1964 model Volkswagen- Kaplumbağa da yerini aldı.

Dokuma park'ta sergileniyor

Avrupa'da böcek, Türkiye'de vosvos, tosbağa ya da kaplumbağa denilen ve özgürlüğün sembolü kabul edin 'nostaljik araç koleksiyonu'nun yeni üyesi, pembe rengi ile dikkat çekiyor.  Pembe vosvos, ilk olarak Kepez Belediye binası bahçesinde sergilendi. Kaplumbağa'nın ilk misafirleri de çocuklar oldu. Antalyalılar ve bu arabanın hayranları, pembe vosvosu Dokuma Park'taki sergi alanında görebilecekler.

Hurdaydı , yenilendi 

Başkan Hakan Tütüncü, pembe vosvosun, nostaljik araç koleksiyonunun en renkli otomobili olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, "Meclis Üyemiz İsmail Avşar'ın bağışladığı 1964 model hurda  vosvosu, belediyemizin atölyelerinde şirin bir pembe vosvos haline getirdik." dedi.

Koleksiyon büyüyecek 

Tütüncü,  şehir hayatının yakın geçmişinde yer edinmiş, insanların zihinlerinde zaman içerisinde çeşitli hatıralar bırakmış otomobilleri, orijinallerine  uygun şekilde restore ederek ya da reprodüksiyonlarını yaparak Kepez’in belli noktalarında sergilemeye devam edeceklerini bildirdi.

Koleksiyondaki araçlar

Kepez Belediyesi Nostaljik Araç Koleksiyonu'nda,  Murat 124 (1976), Anadol (1975), FIAT 131 (1977), Mercedes Otobüs  352 (1979), Çiçek Abbas filmindeki minibüs, ilk yerli otomobil Devrim ve Taksim Tünel'in bir vagonu bulunuyor.
 



1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!