Piyanist Cemile Arif Ziçev Yararına Konser Verdi

Haberler09 Aralık 2015
1.7B OKUNMA
Paylaş

ÜNLÜ piyanist Doç. Cemile Arif, yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına konser verdi. Arif'e, ses sanatçısı Gül Öz ile Güneş Kreşi'nin minikleri şarkılarla eşlik etti.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konserin sunumunu televizyon programcısı Aylin Enginer, açılış konuşmasını da ZİÇEV Başkanı Lütfiye Akbaş yaptı. Akbaş, özel bireyler için "Onlar sevgi çiçekleridir. Toplumumuz da, bu güzel çiçekleri koklayarak birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi. Başkan Akbaş, 1982'de kurulan vakıfta sürdürülen eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdi, bireylerin yetenekleriyle engelleri aştıklarını anlattı.

DÜNYACA ÜNLÜ BESTECİLER


Piyano sanatçısı Doç. Cemile Arif, dünyaca ünlü klasik müzik bestecileri Wolfgang Amedeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms Ludwig van Beethoven, Richard Clayderman'ın eserlerini seslendirdi. Piyanist Doç. Cemile Arif, piyano sesiyle salonu çınlatırken, geleceğin sanatçıları gençler de piyano başına oturup, hünerleriyle izleyenleri büyüledi. Ses sanatçısı Gül Öz de, Arif'in çaldığı piyanonun eşliğinde "Saman Yolu", "Hatırla Sevgili", "Anlamazdım" ve "Memleketim" adlı şarkıları yorumladı.

CEMİLE HOCAYA ALKIŞ YAĞDI

Konsere katılımlarıyla destek veren izleyiciler, muhteşem bir piyano ziyafeti sunan Cemile Arif'i alkış yağmuruna tuttu. ZİÇEV Başkanı Lütfiye Akbaş, Arif'e çiçek sunup teşekkür etti, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da "Çok sayıda öğrenci yetiştiren, dünyanın sayılı piyano sanatçıları arasında yerini alan, değerli bir piyano hocası olan Cemile Arif'i salonumuzda ağırlamaktan onur duyduk, mutlu olduk" dedi. Kaçmaz, belediyenin özel bireyler için sunduğu hizmetleri de sıraladı.


ÖZEL RİTİM GRUBU SÜRPRİZ YAPTI

Piyano konserinin sonunda bir de sürpriz yaşandı. ZİÇEV bünyesinde müzik çalışmalarını sürdüren 'Ritim Grubu' sahneye çıktı. Engelli bireylerden oluşan orkestrayı şef Feridun Mete yönetti. Vurmalı enstrümanlar ve gitar çalan grubun en küçük üyesi ise bateri başına oturan 5.5 yaşındaki Mediha Coşkun oldu. Grubun engelleri aşan yetenekli elemanları, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Sevtap Erener gibi birçok ünlü sanatçıları şarkılarıyla taklit etti, Mehter Marşı'nı çaldı. Sergiledikleri performanslarıyla, yetenekleriyle izleyenleri haran bırakan grup dakikalarca alkışlandı.



1.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!