Şehir Şehir Gezerek Köy Okullarına Resim Yapıyor

Haberler29 Ekim 2015
1.2B OKUNMA
Paylaş

Portre resimler yaparak kazandığı parayı şehir şehir, ülke ülke gezerek köy okullarının duvarlarına resim yapımında kullanan Fatih Küçük, çarpıklaşan kentleşmeye dikkat çekmek amacıyla Türkiye'nin birçok ilinde 'Kentinde sanat var', Afrikalı çocuklar için su kuyusu' gibi projeler düzenledi.

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA RESİM YAPIYOR

Bu ay itibariyle kendi olanaklarıyla bir proje başlattığını anlatan Fatih Küçük, 'The Beautiful World With Art' adlı projesini Ukrayna, Rusya ve Belarus'ta yürütüyor. Önümüzdeki ay İran, Çin, Japonya ve Tayvan'da projenin devam edeceğini belirten Küçük, "Türkiye'yi sanat alanında tanıtmayı ve dünyanın ancak güzellikle ve sanatla yaşanır olduğunu göstermek amacım. Proje, gittiğim ülkede çocuklarla, sosyal kurumlara resim yaparak ve Türkiye adına bir parça bırakarak devam ediyor" dedi.


DOSTOYEVSKİ MÜZESİ'NE DOSTOYEVSKİ RESMİ

Saint Petersburg'ta çocuklarla ve öğretmenlerle parkta buluşup Türkiye- Rusya adına birlik ve güzellik için resim yaptıklarını dile getiren Küçük, burada Dostoyevski Müzesi'ne Türkiye adına bir Dostoyevski portresi yaparak hediye ettiğini kaydetti. Fatih Küçük, Rusya'da gönüllü bir ekibin projede kendisine eşlik etmesiyle Petersburg Çocuk Kütüphanesi'nin duvarına resim yapacağını belirtti.


DEVLET İLGİSİZ KALDI

Bu projeye başlamadan önce Türkiye'de ilgili kurumlarla yazışmalar yaptığını aktaran Küçük, olumlu sonuç çıkmadığını vurguladı. Milli Eğitim, kaymakamlık ve il kültür ve turizm müdürlüklerinin gönüllü yapacağı kent estetiği, sanat ve okul çalışmalarına ilgisiz kaldığından yakınan Fatih Küçük, şöyle dedi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ve gideceğim ülkelerin başkonsolosluklarına projeyi anlattım. Maddi bir beklentim olmadı. Gideceğim ülkelerde kurumlarla bağlantı kurup projede işleri kolaylaştırmak ve çalışmaları hızlandırmak için yardım istedim. 10'da ikisi ancak eposta'ya cevap verdi. Onun da biri olumsuz diğeri formalite. Devlet prosedürlerinde boğuşmak ve zaman kaybetmemek için projeyi ulaşabildiğim kadar çok ülkede bireysel olarak sürdürmeyi amaçlıyorum."


 


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!