Üç Ayda 8 Bin 300kişi

Haberler04 Şubat 2016
1.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) bir dershane veya iş merkezi yerine kültür ve sanat merkezi olarak inşa ettiği AKS'de açılan Picasso'nun orjinal eserleri ve Ara Güler'in Antalya fotoğraflarından oluşan sergileri, 3 ayda 8 bin 300 kişi ziyaret etti. Sign of the City Awards 2015'te 'En İyi Sosyo-Kültürel Yapı' kategorisinde birinci olan AKS, gökkuşağı renklerinden oluşan dış cephesi ve sergi ve eğitim salonlarından oluşan iç mekanıyla Antalya kent merkezinde büyük farklılık yarattı.

PİCASSO VE ARA GÜLER

Suna-İnan Kıraç Vakfı ve Pera Müzesi işbirliğiyle inşa edilen ve projesi mimar Sinan Gedim tarafından çizilen AKS'de sergilenen Picasso'nun 'Kadın ve Boğa' adlı İspanya'nın Malaga kentindeki evinden getirilen orjinal eserleriyle, dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in Antalya fotoğraflarından oluşan iki sergi, 28 Şubat 2016'ya kadar açık olacak. Picasso ve Ara Güler'in sergilerinin ardından 23 Nisan 2016'da başlayacak Expo 2016 Antalya ile eşzamanlı Andy Warhol'un sergisi sanatseverle buluşacak.


ÜÇ AYDA 8 BİN 300 ZİYARET

Bu iki sergiyi yaklaşık üç ayda 8 bin 300 kişinin gezdiğini söyleyen Davut Çetin, ziyaretçilerin yüzde 10'unun yabancı, yüzde 10'unun ATSO üyeleri, diğerlerinin de Antalya'dan olduğunu dile getirdi. Çetin, bu rakam içersinde 2 bin 400 ilk, orta ve lise öğrencisi bulunduğunu da açıkladı. 14 yaş altına ücretsiz, ATSO üyelerine yüzde 50 indirim uygulanan AKS'de bilet fiyatlarının 15 TL olduğunu belirten Çetin, “Burada amacımız büyük gelir elde etmek değil. Buranın yapılış amacı hem Antalya'nın kültür, sanat ve eğitiminin desteklemesi, aynı zamanda kent merkezindeki ticareti geliştirmek" dedi.

 



1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!