Yaşlı Evi'nde Sanat Etkinliklerine Başlandı

Haberler29 Ekim 2015
1.2B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nin Fener Mahallesi'ndeki 'Yaşlı Evi'nde sanat etkinliklerine başlandı. 65 yaşın üzerindeki kadın ve erkekler, Yaşlı Evi'ne üye olup, sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerden yararlanıyor.

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü- Kültür Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan sanat kurslarına Yaşlı Evi'nin kadın üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Resim ve ahşap-çakıl taş boyama çalışmaları uzman öğreticilerin gözetiminde sürerken, yetişkin kursiyerler resim yapıyor; duygu, düşünce, özlem ve hayallerini tuvallere aktarıyor. Yaşlı Evi'nin misafirleri EXPO 2016'nın ana teması olan 'çocuk' ve 'çiçek' çalışmaları da yapılıyor.

Birim sorumlusu Çiğdem Akbaş Metin, 'Yaşlı Evi'nde kültür-sanat etkinliklerinin yanında dans eğitimine de başlayacaklarını, yetişkin üyelerin evlerine mutlu dönmeleri için çaba gösterildiğini söyledi. Resim ve ahşap-çakıl taş boyama öğretmenleri Suzan Uğurluçam ile Semra Yılmaz da, "Eline ilk kez fırça ve palet alan kursiyerler yeteneklerinin ortaya çıkartıyor, kendilerine olan güvenleri artıyor. Üretilen her eser ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor, yaşama daha fazla sımsıkı bağlanmaları sağlanıyor" dedi.


 


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!