ZeytinPark'a Gönüllü Rehberler Alınacak

Haberler19 Şubat 2016
2.4B OKUNMA
Paylaş

ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) 2630 dönümlük Vakıf Zeytinliği'nde uygulayacağı Zeytinpark projesi kapsamında öğrencilere doğa bilinci aşılayacak 20 gönüllü rehberin ardından, doğa yürüyüşleri için de aynı sayıda gönüllü için ilana çıkıldı.

ATB'nin Vakıf Zeytinliği'nde, belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle ortak kurulan Zeytinpark AŞ projesi kapsamında, çocuklara doğa sevgisi ve bilinci aşılanacak. Antalya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATB arasında bu yönde ocak ayında imzalanan protokolle, Türkiye'de ilk defa bir kentte tüm okullar için 'doğa' dersi de müfredata girmiş oldu.

 


'Doğada Öğren' başlıklı çalışmada ilk aşama 'Doğa Akademisi' için anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine doğa sevgisi ve bilinci kazandıracak etkinliklerde görev almak üzere 20 gönüllü rehber alımı yapıldı.

 


İkinci aşamadaki 'Doğa Yürüyüşü' için de yine 20 civarında gönüllü doğasever alımı için www.bagevkariyer.com internet adresi üzerinden başvurular alınmaya başlandı. Projenin bu bölümünde ise öğrencilere ve yetişkin gruplara yönelik doğru nefes alma ve yürüyüş teknikleri konusunda 2 ile 8.5 kilometre arasında 7 parkur belirlendiğini anlatan Çandır, 23 Şubat'a kadar başvuruların alınacağı, ardından 3 günlük eğitim süresi sonunda seçilecek gönüllü doğaseverlerle birlikte Zeytinpark alanında doğa yürüyüşleri düzenleneceğini kaydetti.


 


AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

23 bin zeytin ağacının bulunduğu Zeytinpark, ATB öncülüğünde 12'si özel, 13'ü kamu olmak üzere 25 hissedarlı bir şirket tarafından yaklaşık 15 milyon TL'lik projeyle Avrupa'nın en büyük botanik parkı olacak. Doğal yapıya hiçbir zarar vermeden 400 dönümlük alanda uygulanacak projede kuş tüneli, gözetleme kulesi, zeytin müzesi, gençlik merkezi, kır kahvesi, at çiftliği, zeytin market, kentsel değerler sergi alanı, bitki türleri eğitim merkezi, sergi alanı, doğada engelsiz yaşam merkezi, doğada öğren merkezi, çok amaçlı spor sahası olacak. Ayrıca çim tepeleri, koku tepeleri, seyir terası, Zeytinpark meydanı, yapay gölet, Akdeniz bölgesi süs bitkileri alanı, tıbbi aromatik bitkiler alanı, Akdeniz bölgesi endemik türler alanı, Akdeniz bölgesi meyveleri alanı ve bunlara ait üretim alanları yer alacak. 'Vakıf Zeytinliği, 1 yılda 2 bin 600 ton toz, 610 milyon metreküp karbondioksit emip oksijen salmasıyla 'kentin akciğeri' olma özelliğini gösteriyor. Alanın yüzde 10'luk kısmı kayalık ve travertenlerden oluşuyor.


Başvuru için: http://www.bagevkariyer.com 

 



2.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!