Kemer’e giderken yeni yapılan balıkçı barınaklarının bulunduğu yerden de güzel av yapabilirsiniz.
Bu listedeki tüm bölgelerde zaman önemli, kullanacağınız yem önemli, iğne takımınız önemli, sessiz kıyıdan en az beş metre geride olmak kaydıyla doğanın dengesinde olursanız, basit ucuz bir silikonla da pahalı bir rapalayla da canlı yemle de av yaparsınız. Rastgele!
Bu listenin oluşumunda destek olan Mustafa Kemal Uzman ve Atilla Mert'e teşekkür ederiz.
Kemer’e giderken yeni yapılan balıkçı barınaklarının bulunduğu yerden de güzel av yapabilirsiniz.
Konyaaltı’nda tavsiye edilebilecek tek bölge. Erdem Otel’in oradan Boğaçayı’na ordan da limana kadar avlanabilirsiniz. Ama şunu bilmek gerekir. Konyaaltı Lara kadar bereketli değildir. Zaman zaman rastgelirse alınabilecek az çeşit balık var. Gerçi çayın üstündeki yerden denize yem takarak atıp, çipura alanlar oldu geçenlerde üstelik acemilerdi. Burada avınız verimli geçmezse moraliniz bozulmasın. Çok verimli bir bölge değildir.
Bu bölgede melanur, miranur, kefal, grida, palamut alındığı görülmüştür ama çoğu zaman boş dönenlerle karşılaşılır. İşin sırrı çok uzağa atış yapmadan kıyıya on metrede sessiz ve ışıksız avlanırım derseniz bereketli bir avlanma geçirebilirsiniz. Bu da ayrı bir zorluk yaratıyor. Kayalık, ışıksız ortamda yem takmak zor olabilir. At-çek sistemi de denenebilir. Yine de kayalıklara dikkat etmek gerekiyor.
Akarsu ile denizin birleştiği noktada levrek, miranur, lokum, kefal, zargana Baracuda (Akdeniz Iskarmozu)… gibi bol çeşitler var. Gün batımından gün doğumuna kadar her türlü sportif olta balıkçılığı yapılabilir (mevcut mevsimine göre tabii). Yemli avda öncelik boru kurdu(boru kurdu ne ya), sülünez, yanıç(ilk defa duyduk) olabilir. Ama daha çok at-çek (spinning) yapıldığı için gün batımı ve gün doğumu levrek ve baracuda için bu bölgeye yağmur sonrası hafif dalgada gidilirse sonuç alınabilir.
Burası da Lara’da bir balık tutma yeri. Yemli atacaksanız dalgakırandan doğuya yüzünüz dönük olarak kıyıya paralel atın. Balondan dolayı takım kaybetmeyi sevmeyenlere ip misinadan köstek yapmasını öneririz.
Karaoğlan Parkı Falezleri’nden aşağı inince sokar, mercan at çek sistemi ile de nadir de olsa palamut yakalayabilirsiniz.
Eski Lara Yolu’ndaki fenerin altına doğru inildiğinde at-çek yöntemi ile palamut yakalayabilirsiniz. Aman dikkat edin Falezler’den düşmeyin.
Özellikle kış aylarında karakulak, mırmır, levrek için tercih edilebilir.