Peki kamp yaparken yanımıza neler almalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Cevaplarını sizin için yazdık :)
1. Kamp kuracağınız alana gittiğiniz de çadırınızı kuracağınız alanı doğru seçmelisiniz, düz bir zemin olmalı.
2. Orta bütçeli bir çadır alabilirsiniz, güneş geçirmeyen ve hava akışı güzel olan bir çadır almanız yeterli. (festival çadırı olmamasına dikkat edin).
3. Matlarınızın kalın olması çok önemli sırtınızın ağrımaması için.
4. Yazın kamp kuracaksanız, 10 derecelik bir uyku tulumu yeterli olacaktır.
5. Yanınızda mutlaka birkaç adet büyük boy çöp poşeti bulundurun, hem kendi çöpleriniz için hem de sizden önce oraya gelmiş ve çöplerini almamış kişilerin çöpleri için. Doğayı korumak en büyük görevimiz.
6. Kamp konusunda yeniyseniz, ateş yakma yerine yiyeceklerinizi pişirmek için küçük tüp kullanabilirsiniz. Hem pratik hem de çevreye zararsız.
7. Rahat ayakkabı ve gece gündüz ayrı ayrı düşünülmüş kıyafetler almayı unutmayın. Çünkü gün batımından sonra hava sıcaklıkları aniden düşebiliyor.
1- Kaş Camping
Kaş Camping, ister karavanınızla, isterseniz çadırınızla Akdeniz’in mavisine, zeytin ağaçlarının yeşiline doğru kamp kurmak isteyenler için. Kendine ait kafe ve plajda kamp alanı içinde mevcut. Ayrıca yolunuz Kaş’a düşerse mutlaka tekne turuna katılın.
2- Doyran Göleti/ Konyaaltı
Konyaaltı Akdamlar Mahallesi’nde yer alan kamp alanı Konyaaltı’na yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunuyor. Akdamlar köyünün içerisinde, Saklıkent karayoluna giderken Duraliler Mahallesi sapağına dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Göletin tadını çıkarmak ve yeşilliğe doymak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir güzelliğe sahip. Çeşme var ancak duş ve WC imkanı yok. Telefonlar çekiyor, ancak hiçbir tesis olmadığı için su ve yemeğinizi önceden getirmeniz gerekiyor.
3- İncekum Orman Kampı
İncekum, Antalya sınırları içerisinde doğayla bütünleşmiş, ormanla iç içe, deniziyle gökyüzüyle masmavi bir cennet. Çam ağaçlarının gölgesinde huzuru, Akdeniz’in masmavi sularında özgürlüğü hissedebileceğiniz bir kamp alanı. Alanya’ya çok yakın ve kendine özel çok güzel bir koyu bulunmakta.
4- Manavgat Köprülü Kanyon
Kampınıza aktivite katmak ve doğa sporları ile ilgilenmek istiyorsanız Manavgat Köprülü Kanyon, bunun için ideal olabilir. Tazı Kanyonu gezisi, rafting veya kanyon yürüyüşü yapabilirsiniz. Birden çok kamp hizmet alanı mevcut.
5- Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı/ Kemer
Kemer, Çamyuva’da yer alan Alacasu Cennet Koyu, Antalya şehir merkezine 59 km mesafede bulunuyor. Kemer- Tekirova yolunu takip ederek araç ile gidebilirsiniz. Alacasu Cennet Koyu yeşil ve mavinin buluştuğu Antalya'nın en güzel yerlerinden biri. Çadır ve karavan kampı için uyun. Kamp alanında temiz su ve WC var, yiyeceklerinizi ise yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.
6- Çıralı/Olympos
Çıralı ve Olympos, çam ve portakal ağaçları içinde doğa ile içiçe bir kamp yapma imkanı sağlıyor. İki kamp alanı da, Beydağları Milli Park sınırları içinde yer almaktadır. Kamp için Çıralıyı tercih ederseniz yanartaşı görebilir, antik dönemden kalma Olympos ören yerini de ziyaret edebilirsiniz. Çadır kurmak veya kiralamak isterseniz, doğal alanlar içinde bir çok tesis var.
7- Dipsiz Göl
Toros Dağları'nın kuzey yamaçlarında 1702 metre rakımda bulunan Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için her mevsim aynı seviyede ve berraklıkta kalan masmavi suyuyla dikkati çekiyor. Etrafında yerleşim yerleri de olan göl, yaz aylarında doğaseverlerle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri. Doğa harikası bu göl kamp için ideal bir yer.
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!
Bizi Takip Edin
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
Daha fazla bilgi için