Antalya’da Mutlaka Görülmesi Gereken 7 Şelale

Şehrini Tanı13 Haziran 2023
278.4B OKUNMA
Paylaş

Hafta sonu tatilinizi Antalya'nın gürül gürül akan şelalelerinin güzel manzarasıyla geçirmeye ne dersiniz?

Aşağı Düden Şelalesi

Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınlarında şehir merkezine 8 km. uzaklıktadır. Bu bölümü yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülmektedir. Çok yakınında Gençlik Parkı ve Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri bulunur.  Düden Suyu'nun Antalya'nın 15 km kadar kuzeyinde Düdenbaşı Şelalesi denilen diğer bir çağlayanı vardır.

 

Yukarı Düden Şelalesi

Yukarı Düden şelalesi kent merkezine yaklaşık 8 km mesafede Varsaklar beldesinin yukarı kısmında ağaçlar arasında kaybolmuş bakir bir cennet köşesi. Şelale mesire alanı içerisinde yer alıyor. Mesire alanı içerisinde şelaleden başka bir de antik kent var. Antik Lyrbotae uygarlığına ait nekropol girişin hemen sağ tarafında kaya mezarları ise şelalenin arka kısmında yer alan geçitlerin duvarlarında yer alıyor. Yaklaşık 22 metreden oldukça geniş bir doğal havuza dökülen şelalenin ön kısmına geçmek için küçük köprülerden ve basamaklardan inmek gerekiyor.

 

Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi'ne, Antalya'dan Aksu kasabası yönüne gidildiğinde, Antalya Havaalanı'ndan 3 km kadar sonra, yol levhalarından da anlaşılacağı gibi, sola sapılarak gidilir. 8 km'lik asfalt yol, bahçeler ve tarlalar arasından geçerek sizi, otomobil ile on-on beş dakika içinde Kurşunlu Şelalesi'ne ulaştırır.

 

Manavgat Şelalesi

Her mevsim bol suyu olan Manavgat Çayı, Manavgat'ın 4 km kuzeyinde çok güzel görüntü veren Manavgat Şelalesi'ni oluşturuyor. Şelale çevresi, kanallar ve setlerle düzenlenerek güzel bir mesire yeri haline getirilmiş.

 

Sapadere Şelalesi

Çeşitli şekil ve büyüklükteki şelaleler, sanki bir doğa sergisinde ziyaretçilerine kendilerini göstermek için dizilirler. Tertemiz havası, kayalıkların üzerinden fışırdayıp coşan turkuaz, mavi suyun sesi insan ruhuna dinlendirici ve ferahlatıcı etki yapar. Suyun hayat demek olduğun bize tekrar hatırlatır.

 

Gizli Cennet ( Değirmendere ) Şelalesi

Çevredeki yöre halkı tarafından bilinen fakat bir girişimci tarafından orman müdürlüğünden kiralanıp dinlence yeri olarak turizme açılmadan önce varlığından herkesin haberdar olmadığı (hala çok insan trafiği yok ) doğayla baş başa kalınabilecek güzel bir yer. Yol tabelalarını doğal olarak bu işletme hazırladığı için kendilerine göre ilgi çekici bir isim bulmuşlar. Şelale Değirmendere adıyla bilinen dere üzerinde olduğundan Değirmendere Şelalesi demeyi daha doğru buldum. Buraya Değirmendere denmesinin sebebi ise üzerinde eskiden su değirmenlerinin olması. Günümüze kalmış yıkıntılar içinde eski birkaç değirmentaşını dere boyunca görmeniz mümkün.

 

Uçansu Şelalesi

Kayabükü ve Eskibağ köylerinin sınırlarında, Toros Dağları'nın ortasında saklanan Uçansu Şelalesi, gizemli güzelliğiyle ilgi odağı oluyor. Çok az kişi tarafından ziyaret edilen Uçansu Şelalesi, Toros Dağları'ndan aşağı bembeyaz sularını fışkırtırken, görenleri mest ediyor. Bir kayanın ortasından yaklaşık 50 metre yükseklikten birkaç koldan coşkun şekilde dökülen Uçansu, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin üzerinde rafting yaptığı Alara Çayı'na hayat veriyor. Uçansu Şelalesi'nin suyu, ulu çınarlar ve el değmemiş ormanın içinden yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculuğun sonunda Manavgat'ta Akdeniz'le buluşuyor.

 

278.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!

Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!