Antalya'da Mart Ayında Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler

Şehrini Tanı02 Mart 2022
16.8B OKUNMA
Paylaş

Doğanın uyanışına tanıklık edeceğiniz Mart ayında Antalya'da mutlaka gitmeniz gereken yerler.

Patara Antik Kenti

Yazın kalabalığı olmadan Antalya'da mutluka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Uzayıp giden kumsalına ve tarihinine hayran kalcağınıza eminiz. 

Tarihi:

İ.Ö.13'üncü yüzyıla ait Hitit metinlerinde şehrin adı Patar olarak geçmektedir. Tepecik Akropolü'nde ele geçen seramik parçaları, Orta Tunç Çağı özelikleri içerirken, yine Tepecik'in doğu yamacı eteklerinde ortaya çıkarılan, Demir Çağı öncesine ait taş balta Patara'nın tarihinin ne kadar eskilere gittiğini göstermektedir. Xanthos Vadisi'nde denize açılabilecek tek yer olması nedeniyle tarih boyunca önemli kent olma özelliğini her çağda devam ettirmiş olan Patara'nın yazıt ve sikkelerde Likya dilindeki adı Patara olarak geçer.

Düden Şelalesi

Antalya'nın ünlü doğa harikalarından Düden Şelalesi, eşine az rastlanır manzarası ve yeşilliklerin arasında yaklaşık 40 metre yükseklikten düşen suyun görüntüsüyle hayranlık uyandıracak. 

Syedra (Sedre)

Antalya’nın Alanya ilçe merkezinin yaklaşık 20 kilometre güneydoğusunda, merkezi yapıları Seki köyü sınırları içerisinde olmasına rağmen oldukça geniş bir alana yayılan Syedra, Pamphylia ve Kilikya bölgelerini ayıran bir sınır kenti özelliği taşır. Kent, kıyı şeridindeki geçiş güzergâhının en kritik noktalarından biri üzerindeki konumunun yanı sıra; sahip olduğu limanıyla deniz ticareti ve donanma rotaları açısından da stratejik bir önem taşımış, başta Kıbrıs olmak üzere Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika merkezleriyle deniz yoluyla ilişkiler kurmuştur. Pamphylialı ve Kilikyalı nüfusun birlikte yaşadığı Syedra, tüm bu kıyı şeridindeki korsan tehlikesini ortadan kaldıran Romalı konsül Gnaeus Pompeius Magnus için de önemli bir liman üssü olmuştur. Kent, Bizans Döneminde Pamphylia metropolitliğine bağlı bir piskoposluk merkezi olur. Syedra, yapılarının yüksek bir tepe üzerinde yoğunlaşması, aynı zamanda doğal ve stratejik bir limana sahip olmasıyla önemini korumuştur.  

Dipsiz Göl

Toros Dağları'nın kuzey yamaçlarında 1702 metre rakımda bulunan Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için masmavi suyu ile her mevsim aynı seviyede, aynı berraklıkta görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğa harikası fotoğraf tutkunlarının hayran kaldığı bu gölde balık tutabilir, çervesinde piknik yapabilirsiniz. 

Korsan Koyu

Korsan Koyu kızılçam ormanlarının arasında gizlenmiş bir doğa harikası sunuyor ziyaretçilerine. Bir tarafı Adrasan, bir tarafı Olimpos, biraz yukarısında da Gelidonya Feneri ile çevrili Korsan Koyu Antalya’nın saklı cennetlerinden biri. Bahar ayında kamp yapmayı planlıyorsanız Korsan Koyu'nu tercih edebilirsiniz.

16.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!

Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!