Antalya'da Mutlaka Görmeniz Gereken Gizli Kalmış 7 Yer

Şehrini Tanı19 Ağustos 2022
66B OKUNMA
Paylaş

Sadece denizi ile değil, insanları, ortamları ve doğal güzelliklerle dolu Antalya’nın az bilinen, ziyaret edilmeyi bekleyen  7 yerini sizler için seçtik.

Not: Doğada sadece ayak izinizi bırakın.

1- Çığlıkara Ormanı – Elmalı

Çığlıkara Ormanı, nadide ağaçların optimum yayılış alanıdır. İki bin yaşını devirmiş sedir ağaçları, Batı Torosların en yüksek bu noktasında korunuyor. Etrafında hiç yerleşim yeri olmayan bu ormana özel izin alıp girebilirsiniz. Kızlar Sivrisi’nin karşıdan görüldüğü bu yerdeki  çukurlarda bulunan Dokuz Göller bölgesi, her mevsim yeşil. 
Harita bilgisi için buraya tıklayınız
 

2- Uçansu Şelaleleri

Gizli bir cennet Uçansu Şelaleleri, yüzülebilen göletler, rafting alanları ile özellikle doğa sporları yapmayı sevenler için uygun bir nokta.

3- Sazak ve Ceneviz Koyları – Kumluca

Musa Dağları eteklerinde arka arkaya sıralanmış iki koy Sazak ve Ceneviz. Yeşil ve mavinin biri içine geçişiniz isterseniz tepeye doğru yapacağınız bir doğa yürüyüşü ile izleyebilir, isterseniz tekne turu ile keşfedebilirsiniz. Bu koylara yapacağınız ziyarette nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarını da rahatça gözlemleyebilirsiniz.

4- Soura Antik Kenti – Demre

Antik tarihçiler tarafından güneş tanrısı Apollon’un kehanet merkezlerinden biri olarak tanımlanıyor. Likya’nın diğer kentleri gibi varlığını M.Ö IV. y.y kadar sürdürmüş. Alanda yıkılmış Bizans kilisesinin de kalıntıları bulunmakta. 
Harita bilgisi için buraya tıklayınız. 

5- Simena Antik Kenti (Kaleköy) – Demre

Simena Antik Kenti M.Ö IV. y.y günümüze kadar gelmiş, Akdeniz’in en şiddetli dalgalarına karşın denizcileri koruyan doğal bir liman kenti. Kıyıda, harap durumdaki hamamın kitabesinde "Aperlai halkı ile meclisi ile birliğin diğer şehirleri tarafından İmparator Titus'a armağan edilmiştir" ibaresi bulunur. İkisi ev tipi mezar olmak üzere burada birçok mezar görülmektedir. Kulenin kuzeyinde kalan ev tipi mezarda Lykia dilinde yazıtlarını görebilirsiniz.

Harita bilgisi buraya tıklayınız
 

6- Karain Mağarası - Yağca Köyü

Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olan Karain Mağarası’nın tarihi yaklaşık  50 bin yıl öncesine dayanıyor bu mağara Paleotik, Neoliti, Klasik çağ, Tunç çağı gibi dönemlerin önemli izler taşımaktadır. Bu alanda yapılan kazılarda çıkarılan buluntular Karain Mağarasına çok yakın olan Karain müzesinde sergilenmekte. 


Harita bilgisi için buraya tıklayınız

7- Oymapınar Gölü - Manavgat

Manavgat nehri üzerinde, Oymapınar barajının arkasına saklanmış huzurlu ve keyifli bir dinlenme alanı. Rengarenk doğasının tadı çıkarabilir, tekne turları, dağ gezileri ve rafting yapabilirsiniz. Gölün çevresinde yemek yiyebileceğiniz, pink ve kamp alanları mevcut. 

Harita bilgisi için buraya tıklayınız

66B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!

Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!