Antalya'nın Mutlaka Görülmesi Gereken 7 Harikası

Şehrini Tanı12 Ekim 2020
6.9B OKUNMA
Paylaş

Eğer tarihi ve doğal yerleri gezmekten zevk alıyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

1- Noel Baba Kilisesi

Kilise, çocukların hayallerini süsleyen, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nicholaos adına yapılmıştır. Aziz Nicholaos; hayatı boyunca kendini göstermeden, hep fakirlere pencereden ya da bacadan para kesesi atmış ve ölüyü dirilttiği gibi türlü efsanelere konu olmuştur. Hem kendini saklaması hem de yaptığına inanılan mucizeler onun Noel Baba olarak anılmasına sebep olmuştur.

Noel Baba kilisesi Antalya’nın Demre ilçesinde bulunmaktadır.

2- Aspendos

Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan antik kenttir. Aspendos’un tarihi M.Ö 10. yüzyıla dayanmaktadır. Su kemerleri ve Antik Aspendos Açıkhava Tiyatrosu günümüze kadar ulaşmıştır; Aspendos Tiyatrosu hala dimdik ayakta, o muhteşem akustiğiyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

 

3- Damlataş Mağarası

Antalya’nın Alanya ilçesinde deniz kenarında bulunan mağara; 1948 yılında liman inşaatı için kullanılmak amacıyla dinamit patlatılması üzerine keşfedilmiştir. 180-200m2 alana sahip olan Damlataş Mağarası’nda binlerce sarkıt ve dikit bulunmaktadır. Ortamdaki hava sıcaklığı yaz kış hiç değişmeyip 22.3o de sabittir. Havasında bulunan gazlardan dolayı astım hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.

4- Alara Kalesi- Alara Han

Alanya’nın 37 km batısında ve Alara Çayı’nın kıyısında bulunan Alara Han 1231 yılında Sultan 1. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmış, günümüzde de restoran ve alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır. Siparişleriniz gelene kadar çayda yüzebilirsiniz de.

Alanya Kalesi , Alara Han’dan bir sene sonra yine Sultan 1. Alaeddin Keykubat tarafından; handa kalanların güvenliğini sağlamak amacıyla yaptırılmıştır.

5- Kızıl Kule

Alanya merkezde bulunan Kızılkule 1226 yılında Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Üst kısımları pişmiş kırmızı tuğladan yapıldığı için Kızılkule adını almıştır. Kulenin sağlamlığını artırmak için inşaatında yumurta akı kullanılmasını da ilginç bir dipnot olarak ekleyelim. Denizden gelecek saldırılara karşı kale ve limanı korumak amacıyla yapılmış daha sonra da yüzyıllar boyunca askeri amaçlara hizmet etmiştir.

6- Düden Şelalesi

Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Düden Başı denilen yerden yeryüzüne çıkan şelalenin etrafında piknik alanları bulunmaktadır. Aşağı Düden; Lara’da, yaklaşık 40 metrelik falezlerden Akdeniz’e dökülmektedir.

7- Manavgat Şelalesi

Antalya’nın Manavgat ilçesinin 3 km kuzeyinde olan şelale, bulunduğu ilçenin adını almıştır.  Az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alan üzerinde yüksek bir debiyle akar. Şehrin gürültüsünden uzakta, doğanın kucağında piknik yapma ve çevresindeki restoranlarda taze balık yeme imkanı da sunar.

Bonus: Köprülü Kanyon

Rafting yapılabilen bölgenin başlangıcında iki adet de tarihi köprü bulunmaktadır, küçüğü asıl usta tarafından, kemerli büyük köprü ise ustanın kalfası tarafından inşa edilmiştir. Köprülü Kanyon ismini de bu köprülerden almıştır.

6.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!

Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!