Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kaldı. Kafa dinleyebileceğiz Antalya'nın en güzel rotalarını sizler için listeledik.
Kaleköy Simena
Simena Antik Kenti'ne yaz bitmeden mutlaka gitmelisiniz. Kara yoluyla köyün meydanına kadar ulaşım sağlayabilirsiniz veya günlük tekne turlarıyla gidebilirsiniz. Simena Antik Kenti M.Ö IV. y.y günümüze kadar gelmiş, Akdeniz’in en şiddetli dalgalarına karşın denizcileri koruyan doğal bir liman kenti. Kıyıda, harap durumdaki hamamın kitabesinde "Aperlai halkı ile meclisi ile birliğin diğer şehirleri tarafından İmparator Titus'a armağan edilmiştir" ibaresi bulunur. İkisi ev tipi mezar olmak üzere burada birçok mezar görülmektedir. Kulenin kuzeyinde kalan ev tipi mezarda Lykia dilinde yazıtlarını görebilirsiniz.
Gazipaşa ilçesinin Koru Plajının doğu kesiminde yer alıyor Doğal Havuzlar. Kayalıkları halk arasında “yalı taşı” olarak adlandırılıyor. Tüm plajların kumluk olduğu bölgede, yaklaşık 2 km uzunluğundaki Koru Plajı yaklaşık 150 metrelik bir genişliğe sahihip. Bu plajın kendi kendini filtre eden tek deniz olma özelliğine sahip olduğu söyleniyor. Koru Plajı caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Akdeniz sahilindeki 17 merkezden birisi.
Anadolu’da Romalılar tarafından yapılmış türünün en büyüklerinden ve bugün Roma tiyatro mimarisinin en iyi korunmuş örneklerinden biri. MS 160-180 yılları arasında Marcus Aurelius’un hükümdarlığı sırasında inşa edilir. Batı girişi duvarındaki yazıt, mimarın Theodorus oğlu Zenon olduğunu ve A.Curtius Crispinus Arruntianus ve A.Curtius Crispinus adlı iki zengin kardeşin armağanı olduğu yazılı. Yaklaşık 100 metre genişliğinde ve 22 metre yüksekliğinde bir cepheye sahip.13. yüzyılda tiyatronun Selçuklu sarayı olarak kullanılması onu eşsiz bir durum haline getiriyor. Sıra dışı kullanımına göre şaşırtıcı korunma seviyesi sayesinde, tiyatro farklı tarihi katmanlara ışık tutuyor. Pencere çerçevelerinde (örneğin hayvan figürlü taşlar) tespit edilebilen devşirme malzeme Akhamenid izlerini ortaya çıkarabilirken, çinilerin kullanımı (bazıları Antalya Müzesi’nde sergilenmekte) ve sahne binasında Selçuklu tasarımlarının varlığı, anıta daha da tarihi bir derinlik kazandırmakta.
Sadece çevredeki yöre halkı tarafından bilinen doğayla baş başa kalınabilecek güzel bir yer. Buraya Değirmendere denmesinin sebebi ise üzerinde eskiden su değirmenlerinin olması. Günümüze kalmış yıkıntılar içinde eski birkaç değirmentaşını dere boyunca görmeniz mümkün.
Roma Barışı olarak bilinen dönemde inşa edilen iki tapınaktan biri Side Apollon Tapınağı’dır. Bu tapınak adını; ışık, güzellik ve sanat tanrısı olarak hafızalarımıza kazınmış, Side kentinin baş tanrılarından olan Apollon’dan alır. Roma düzeninde ve peripteros planına uygun biçimde yapılandırılan bu tapınağın büyük sütunlarından bazıları restore edilip yerlerine konmuştur. M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.
Olimpos antik bir Likya kenti. 113 mezar tespit edilen Kuzey Nekropol, Olymposlu Lykiarkh Marcus Aurelius Arkhepolis'in anıtsal mezarı ve Antimakhos'ın lahdi gibi tarihi eserler ile dikkat çekiyor. Olympos Roma döneminde de Likya Birliği'nin en önemli 6 kentinden biri arasında gösteriliyor.
Akdeniz'in en iyi plajlarından Olympos Plajı, yemyeşil Beydağları’na yaslanan konumu ve Likya Antik Kenti’nin izlerini taşıyan kültür mirası ören yeri ile tarih ve doğayı bir araya getiren bir tatil merkezi.
Köprülü Kanyon Milli Parkı hem doğal hem kültürel zenginlikleri ile bu bölgeye tatile gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Doğal güzelliği ile ziyaretçileri etkileyen Köprülü Kanyon Türkiye’nin en popüler rafting alanıdır.
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!
Bizi Takip Edin
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
Daha fazla bilgi için